Legfrissebb híreink
   


2020 január-december


A vírus miatti helyzetben lemondásra került koncertjeink egy része. Szerencsére a hagyományosnak mondható Nyíregyháza-Jósavárosi és a zenés Sóstói programokon bemutathattuk műsorainkat. A Dongó Együttes részt vállal a térzene programban is. Ennek keretében fellépett illetve fellép Jász-Nagykun-Szolnok, Hajdú-Bihar, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyékben, többek között: Karcag, Kisújszállás, Kunmadaras, Tiszafüred, Debrecen, Berettyóújfalu, Tiszalök, Vásárosnamény, Mátészalka, Újfehértó stb. helyszíneken. További koncertjeink várhatók az Október 23.-i nemzeti ünnepünk, illetve a téli ünnepkör alkalmából is. A készülő új lemezünk címadó dalára készült Paripám csodaszép pejkó című videóklippünk, illetve a Sáli Levente alkotó közreműködésével elkészült homok animációk megtekinthetők együttesünk YouTube csatornáján.


Paripám csodaszép pejkó:

A Berettyó TV zenés riportja:


2019 december


Ezúton is értesítünk mindenkit, hogy a Dongó Együttes a 2019 évi Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Prima Primissima díj zenei kategóriájában különdíjat kapott. A díjkiosztó Gálán vastapsos bemutatót tartottunk a repertoárunkból.Mellékelünk néhány fotót az este hangulatos pillanatairól. Szeretettel várunk minden érdeklődőt a decemberi és jövő évi koncertjeinken.

Príma Primissima jelölés

Príma Primissima Gála

Príma Primissima Gála

Príma Primissima Gála

Príma Primissima Gála


2019 január-december


Újra CD lemezzel jelenünk meg és mindjárt kettő!

2019-ben két lemeztervünk valóra váltását kezdjük meg.Az első egy gyerekdalokat tartalmazó album "Paripám csodaszép pejkó címmel". A másik lemezünkön egy zenés mesejátékot mutatunk be, amely koncertjeinken is nagy sikert aratott "Pávamese" címmel. Várhatóan 2020 elején kerül majd piacra.
Az albumok készítése mellett természetesen koncertezünk is, így például a tervek szerint szűkebb hazánk Nyíregyháza (Múzeumfalú, Hurci Fesztivál mellett eljutunk Dunaharasztiba, Abaújszántóra stb.


2018 július-december


Koncertjeink lesznek Tuzsér, Tímár, Fényeslitke, ahol gyermekműsorral szerepelünk. Továbbá felkéréseink vannak Újfehértón, Oroson, Debrecenben stb. A téli, karácsonyi hangulatot Tiszavasváriban és Nyíregyházán fogjuk megidézni. Gyertek minnél többen!


2018 január-június


Ebben az időszakban koncerteket adunk többek között Nyíregyházán, Debrecenben, Oroson, Nyírtúrán, Tarcalon, ahol elsősorban a gyermekműsorrainkat mutatjuk be, illetve a zenés mesejátékunkat. Ez évben több történelmi évfordulót is ünnepel az ország, emlékműsoraink közül most Szent László királyra fókuszálunk. Az előadás helyszíne pedig nem más mint a Szabolcs, amelynek földvárában Szent László személyesen is jelen volt egy országgyűlésen 1092-ben.


2017 szeptember-december


A Dongó dalokra komponált zenés mesejátékot a Pávamesét bemutatjuk többek között Tégláson, és Tuzséron is. Újfehértón a Tudás vándorkupa vetélkedő keretében most a magyar királyokról írott vers megzenésítéseinket énekeljük a zene és történelem értő közönségnek. De ellátogatunk Makóra is, ahol Iskolák éjszakája program során adjuk elő a "Míg a versből dal lesz" című összeállításunkat. A téli, karácsonyi műsorunkra bizonyára sokan lesznek kíváncsiak Kisvárdán, és Nyíregyházán.


2017 január-augusztus


Gyerekműsorainkat láthatják majd több helyen, így Tímáron, Nyíregyházán illetve a Fürtös Fesztiválon. De Dunántúlon is bemutatjuk a Napsugárhívogató című műsorunkat Tamásiba.


2016 szeptember-december


A Filharmónia koncert sorozatra készülődünk, amely októberben lesz 14 helyszínen, és az Október 23.-i nemzeti ünnepünkre készült műsorunkat mutatjuk be. Többek között Hajdúszoboszló, Balmazújváros, Debrecen, Hajdúdorog, Nyíradony, Hajdúnánás, Biharkeresztes helyszíneken láthatják ezt az eredeti film és hangfelvételekkel színesített interaktív programunkat.

December 12 és 13.-án a Dongó "Hópelyhek tánca" című CD lemezéről hallhatunk részleteket a Kossuth Rádióban, de élőben is bemutatjuk például Nyíregyházán és Vámospércsen.

 

2016 január-augusztus

Új műsorunk készült, amely egy mesejáték természetesen sok-sok zenével, Pávamadár címmel.
Bemutatója Nyíregyházán lesz a Művelődési Központban, de Debrecenben is láthatják az érdeklődők. A mesejátékra bábváltozatot készített a Csiribiri bábcsoport, akik ezzel kiemelt díjat nyertek az országos versenyen. De további műsorainkkal is sokfele szereplünk, így Március 15.-én Nagykállóban, Augusztus 20.-án Újfehértónés Nyíregyházán.

 

2015 december Dongó a Kossuth Rádióban

Szerda és csütörtök az Esti mese előtt 2 részletet bemutatnak a Dongó Együttes Hópelyhek tánca című CD-jéről.
Időpontok:
2015.12.09. 19:46 : Hópelyhek tánca - Karácsonyi és téli dalok a Dongó együttes előadásában.
2015.12.10 19:48 : Hópelyhek tánca - Karácsonyi és téli dalok a Dongó Együttes előadásában.

 

2015 augusztus-december

Augusztus 20.-i ünnepi műsorunkat Újfehértón láthatják az érdeklődők. Gyermekműsorunkat láthatják Bagaméron, a rakamazi Alma fesztiválon, Hajdúszoboszlón, Nyíregyházán a Mustárházban.Mikulás és karácsonyi műsorunkat többek közöttTuzséron, Nyíregyházán a Művelődési Házban, Jósavárosban és Tiszavasváriban is bemutatjuk.

 

2015 január-július

Itthon ez hazában című lemezünket Boldván adjuk elő, gyermekműsorunkat Beregdarócon, Nyíregyházán a Csodavárban, Nagykállóban, Cégénydányádon, Tiszakerecsenyben láthatják gyerekek és felnőttek egyaránt.

 

2014 szeptember-december

A nyíregyházi Csodavárban adunk koncertet a gyerekek részére, de ellátogattunk a rakamazi Alma Napokra is. Új műsort készítettünk a Dózsa György évforduló alkalmából, amelyet Újfehértón a gimnáziumban és a Tudás Vándorkupa rendezvényén is bemutatunk majd. Mikulás és karácsonyi műsorunk többek között Vámospércsen, Békéscsabán, Záhonyban, Bagaméron, valamint Nyíregyházán a klubkönyvtárban is látható lesz.

 

2014 augusztus 20.

2014 április-július

Mátramindszenten a Magyar költők-magyar évszázadok című műsorunkat mutatjuk be a helyi Művelődési Házban, iskolás korosztály részére. Többek között Vámospércs, Kisvárda, Újfehértó, Cégénydányád, Záhonyi Hármashatár Fesztivál a helyszínek, ahol gyermekműsorunkból adunk ízelítőt az ifjú korosztálynak. A Múzeumok Éjszakáján pedig 3 különböző műsorunkat is láthatják az újfehértói érdeklődők.

 

2014 január-március

A Filharmónia meghívására 5 előadásra látogatunk el Békés megyébe, ahol a Magyar költők- magyar évszázadok című nagy sikerű műsorunkat mutatjuk be iskolákban.Március 15.-i ünnepi előadásunkat egy különleges helyszínen, a Kisvarsányi református templomban, istentisztelet keretében adjuk elő. A műsorban közreműködik Juhászné Tóth Tímea versmondó is. Weöres Sándor emlékműsorunkat ezúttal Hajdúszoboszlón is bemutatjuk.

 

2013 október-december

Októberi ünnepi műsorunkat több helyen is bemutatásra kerül, így Nyíregyházán a Móricz iskolában, Balsán ahol versmondóval is kiegészülünk.Debrecenben az Önkormányzat ünnepi közgyűlésén ezenkívül még a Carpathian Dance remek táncosaival is bővülünk, akik koreográfiákat készítettek az elhangzó dalainkra. Újfehértón két előadásban is bemutatjuk a Weöres Sándor emlékműsorunkat, jó-néhány vadonatúj dallal, amelyet Balsán is megismétlünk.Mikulás és karácsonyi programunkat Vásárosnaményban, Nyíregyházán, Nyírbátorban, Záhonyban és Balsán is láthatják az érdeklődők.

 

2013 július-szeptember

Többek között Vásárosnaményba, Máriapócsra és a nyíregyházi Csodavárba is ellátogatunk gyermekműsorainkkal. Augusztus hónapban a már hosszú hagyományokra visszatekintő Jósavárosi napokon láthatnak bennünket az érdeklődök. Agusztus 20.-i ünnepi műsorunkat Vámosatyán és Újfehértó is bemutatjuk.Az Itthon vagyok-Szeretlek Magyarország rendezvény keretében Kisvárdán és Záhonyban adjuk elő az Itthon ez hazában című lemezünk dalait.

 

2013 január-június

Gyermekműsorainkat mutatjuk be az elkövetkező időszakban Nyíregyházán, Újfehértón, de ellátogatunk Beregszászra is a Református Rádió internetes sugárzásról földi sugárzásra való áttérése alkalmából. A Debrecen környékiek a Vekeri-tó mellett hallhatják a Dongót. A Trianon emléknap alkalmából új műsort készítettünk, amely Tiszavasváriban kerül bemutatásra. Ebből az alkalomból először dolgozunk együtt a Carpathian Dance táncegyüttessel, akik dalainkra koreográfiákat készítettek.

 

Aranylemez Napsugárhívogató - Dongó együttesAranylemez

Egy nagyszerű örömhírt osztunk meg mindenkivel: A kiadónk augusztusi tájékoztatása szerint a Napsugárhívogató című lemezünk is elérte az aranylemez címet. Így a Hazátféltő cd-énk után immár a Dongó Együttes egy másik lemeze is kiérdemelte ezt az elismerést.2012 szeptember-december

A Rakamazi Almafesztivál mellett fellép az együttes Apagyon, Gávavencsellőn, a nyíregyházi Jósa András Múzeumban, a Michelin Mikulás rendezvényén, a Tuzséri Carbonpack-nál. Karácsonyi műsorunkat Záhonyban és Fényeslitkén is láthatják az érdeklődők.

 

2012 május-augusztus

A Pedagógiai Intézet szervezésében Szabolcsra, Nyírmadára és Tarpára voltunk hivatalosak de gyereknapon ellátogattunk Ózdra, majd a Telekom családi napjára a  szentendrei falumúzeumba, illetve az újfehértói Kalászos Napokra és a debreceni könyvnapokra is.2012 február-április

Újabb 18 koncerten mutattuk be a Magyar költők-magyar évszázadok című műsorunkat Heves, Hajdú-Bihar és Békés megyében.Többek között Egerben, Hatvanban, Debrecenben, Füzesgyarmaton is nagy sikerrel játszottuk el programunkat, amelyet a Borsodi turnéval együtt 
már több mint 10 ezer iskolás láthatott 2012 első felében.

 

2012 január

A Dongó 22 koncertet adott Borsod-Abaúj-Zemplén megye településein „Magyar költők-magyar évszázadok” címmel a Filharmónia Kelet-Magyarország Koncertszervező és Rendező Nonprofit Kft. szervezésében.
Jelen koncert-sorozatot, valamint a tavasszal Heves és Hajdú-Bihar megyében szervezendő folytatását a Nemzeti Kulturális Alap is támogatja.
NKA

 

2011 július-december

A hagyományoknak megfelelően  részt vettünk a Jósavárosi Napokon, de gyermekműsorunkkal ellátogattunk
Mikóházára, Újfehértóra, Tiszavasváriba. Decemberben az MVMK 30 éves évfordulóján egy keresztmetszetet
mutattunk be műsorainkból Nyíregyházán, mikulásműsorunkkal pedig Budapestre is ellátogattunk.
Íme néhány fotó:

 

2011 január-június

Pócspetri, Tiszabercel, Újfehértó iskoláiban mutatjuk be gyerekműsorunkat a Pedagógiai Intézet szervezésében, ezen kívül a nyíregyházi Művelődési Központ gyermekmatinéján. A Március 15.-i ünnepi előadásunkat Petőfi él! címmel Nyírbátor város közönsége láthatja. Gyereknapra ellátogatunk Sátoraljaújhelyre, Bökönybe, és Fényeslitkére is.

 

2010 október-december

Fellépéseink lesznek Nyíregyházán, az október 23.-i nemzeti ünnepünkön Mátészalkán is. A téli ünnepkör alkalmából pedig többek között a Michelin gyárában, Újfehértón, Fényeslitkén mutatjuk be dalainkat.

 

2010 Június-Szeptember

Ebben az időszakban ellátogatunk Százhalombattára és Egerbe, de láthatnak bennünket a Jósavárosi Napokon,
illetve több alkalommal is a Vidor Fesztivál kisérő rendezvényein.
Augusztus 20.-i ünnepi műsorunkat idén Újfehértó Város közönségének mutatjuk be.


2010 Január-Május


Gyermekdalainkból összeállított koncertjeinket többek között Nyírtét, Kömörő, Geszteréd,
Kállósemjén, Ajak, Székely,Szakoly, Gacsály, Vállaj iskolái mellett a dun&aántúli Ajkán is bemutatjuk,
illetve a görögkeleti vallású ifjúság találkozóján Máriapócson.
Március 15.-i nemzeti ünnepünkre összeállított műsorunkat Budapest XVII. kerületének polgárai láthatják.


2009 Október-December

29 koncertből álló koncertsorozaton veszünk részt november és december hónapban Szabolcs-Szatmár-Bereg megye középiskoláiban. A műsor címe: Itthon ez hazában, és részben a hasonló című lemez zenei anyagára épül.Az előadásokon a magyar költészet és népköltészet verseiből válogatva, nevezetes történelmi eseményeinkről és kiemelkedő személyiségeinkről emlékezünk meg.
Október 23.-ra és a decemberi ünnepekre is külön összeállítással készülünk, amelyeket Budapesten, Tiszavasváriban, Tuzséron, Nyíregyházán mutatunk be.


2009 Június-Szeptember

Ebben az időszakban a koncertfellépések közül különösen készülünk a Misztrál fesztiválra, amelyen július 19.-én vasárnap délelőtt adunk gyermekműsort. Külön ünnepi műsort állítottunk össze Augusztus 20.-i nemzeti ünnepünkre, amelyet Nagykállóban, valamint egy versmondóval és egy néptáncegyüttessel kiegészítve Fehérgyarmaton is bemutatunk. Ebben az időszakban koncertet adunk többek között Nyírbátorban, Mátészalkán, a Tócsni fesztiválon Biriben, illetve a Balkányi városnapokon is.


2009 február- május

Iskolai koncertsorozat keretében fellépünk Jármiban, Tiszabezdéden, Gégényben, Kótajban, Penészleken. Majálisi műsorral szerepelünk a Budapest melletti Dunaharasztiban és gyermeknapi műsorunkat is sokan láthatják többek között Újfehértón és Mátészalkán.


2008 október-2009 január

Október hónapban a borsodi Filharmónia meghívására Miskolcon és környékén turnézunk 6 alkalommal.
A téli időszakban l&áthatóak leszünk többek között a nyíregyházi Plázában, Nyírbátorban, Nagykállóban.Várhatóan meleg fogadtatásban lesz részünk a Nyíregyházán megrendezendő Pálinkafesztiválon is ahol a Burns műsorunkból hallhatnak ízelítőt a fesztiválra ellátogató pálinka barátok.


2008 május-szeptember

Szerepel a Dongó Újfehértón, továbbá Máriapócson a pünkösdi ifjúsági találkozón.
A Mustárházban a gyerekprogramunk mellett hallható lesz a Burns verseire írott " Mit nékem a kincs " című lemezünk dalai is.
A VIDOR Fesztivál kisérő rendezvényein több alkalommal bemutatjuk a folkzenei stílusban megzenésített versösszeállításunkat, amelyek még nem jelentek meg lemezen.
Természetesen a hagyományos Jósavárosi Napokon is láthatóak leszünk.
Nagy öröm számunkra, hogy most már fényképen is bemutathatjuk az aranylemezt, amelyet a Hazát féltő című lemezünkért kaptunk. (lásd melléklet!!)


2008 január-április

Több fellépésünk lesz Nyíregyházán, Nagykállóban, Nyírgyulajon, Tiszakórádon.
Februárban Budapesten mutatjuk be gyerekműsorunkat a Művészetek Palotájában,
ahol Nyíregyháza város művészeti élete mutatkozik be.
(Többek között látható lesz a Four for Dance, MÁZS, Mesekert Bábszínház, Nyírség Táncegyüttes stb.)


2007. október-december

Szolnokon és Baktalórántházán mutatja be az Örökség Színtársulattal közös október 23.-i műsorát a Dongó Együttes "1956 te csillag!" címmel. Decemberben Mikulás és karácsonyi műsorunkkal szórakoztatjuk a gyereksereget többek között Nyíregyházán, Nyírbátorban és Vásárosnaményban.

I. Gy�ri Internetvers Fesztiv�l

Kedves Barátaink

2008. április 11-12.
I. Győri Internetvers Fesztiál

Énekelt és megzenésített versek előadói számára

Kőltők, dalszövegírók megzenésítésre felajánlott verseinek zenďés bemutatója egy fesztivál keretében.
Részletek a Hangraforgó Szakmai Fórum honlapán.


2007.június-szeptember

Júniusban a Zenélő Szökőkút rendezvénysorozat keretében Nyíregyháza-Sóstón hallható az együttes, illetve a butykai Juhásztalálkozón. Meghívásunk van a beregdaróci Kenderes Napokra és a Jóavárosi Napokra is. Augusztus 20.-i ünnepi műsorunkat Baktalórántázán lesz látható, az Örökség Színtársulattal közös előadáson.
A Vidor Fesztiválon (új nevén Happy Art)egy gyermek és egy felnőtteknek
szóló programunkat tekintheti meg a verszene iránt érdeklődő közönség.


2007. március-május

Március 15.-e alkalmából a nyíregyházi Főiskolán mutatta be műsorát az
együttes az Örökség Színtársulattal közösen. Továbbá önálló műsoraink
lesznek Sényőn, Tiszakonyáron, Leveleken, Pátrohán, Bújon, Hodászon és Újfehértón.

Májusban folytatódik a Dongó turnéja Szabolcs-Szatmár-Bereg megye 25
iskolájában a Filharmónia szervezésében, melynek keretében a "Míg a
versől dal lesz című" műsorunkat mutatjuk be.


2007. január-február

Februárban indul a Filharmónia szervezésében az a koncertsorozatunk, amely Hajdú és Szabolcs-Szatmár-Bereg megye 15 iskolájában mutatunk be "Míg a versből dal lesz" címmel.


ARANYLEMEZ

Decemberben nagyszerű hírt kaptunk lemezkiadónktól, a budapesti Periferic Recordstól: A Hazátféltő" című albumunk az eladások alapján ARANYLEMEZ lett világzene-verszene kategóriában. Köszönjük mindenkinek aki szívesen hallgatja és vásárolja lemezeinket. Reméljük, hogy a lemez folytatásaként kiadott idén megjelent "Itthon ez hazában" című albumunk is ilyen sikeres lesz.


2006. szeptember-december

Szeptember kiemelkedő eseménye volt a Kárpátaljai Jánosiban megrendezett nemzetközi fesztivál, ahol megkaptuk az UKMDSZ kitűntető oklevelét is. A nyíregyhízi Megyei Könyvtár által lebonyolított és A Magyar Rádió által is közvetített Könyvtárak a játékos társadalomért rendezvényen nagy sikerrel mutattuk be műsorunkat október 8-án.

Az Örökség Színtársulattal október 23.i nemzeti ünnepünkre készült közös műsorunk bemutatása a nyíregyházi Főiskola Nagy előadójában indul, majd folytatódik Hajdúdorogon, Mezőcsáton, Baktalórántházán, Demecserben.

A téli ünnepkörre időzített "Hópelyhek tánca" című CD anyagával decemberben többek között Ajakon, Nyíregyházán a Kossuth téren, Mezőladányban, Újfehértón, Tuzséron találkozhatnak a nézők. A záró rendezvény a nyíregyházi Szabadidő Csarnokban lesz december 20-án.


Megjelent az új lemezünk!

Megjelent a Dongó Együttes új, immáron 6. önálló lemeze Itthon ez hazában címmel . Már kapható a Periferic Records/Stereo Kft 1114 Budapest, Bartók Béla utca 59. alatti üzletben, illetve hamarosan megrendelhető a kiadó weboldalán. Dalrészletek a lemezeink oldalon.


2006. április-augusztus

A tavasz a gyermekműsorok időszaka. A Napsugárhívogató című albumunkat többek között Tiszadadán, Paszabon, Kisvárdán és Nyíregyházán mutatjuk be.
A kurucfesztivál idején Tarpán mutatjuk be az új lemezünk kuruc tďż˝mďż˝jďż˝ dalait az Örökség szítársulattal közösen, augusztusban pedig Mátészalkán, Demecserben, és Sárospatakon is szerepelünk.


2006. január-március

A következő időszak kiemelkedo eseménye, hogy az együttes részt vesz a IV.Határontúli Magyarok Zenéje fesztiválon, amelyet kiadónk a Periferic Records szervezett, és 5 országban zajlanak a rendezvényei. A Dongó a beregszászi eseményen vesz részt a Vujicsics-Sándor együttesek társaságában.
Március 15.-e alkalmából szintén külföldre, a szlovákiai Tornaaljára látogatunk el ünnepi műsorunkkal, amelyet Hajdúdorogon, Demecserben és Nyíregyházán is eőadunk.


2005. november-december

Az év vége a Mikulás és karácsonyi koncertek idoszaka.
Műsorainkkat többek között Nyíregyházán, Tuzséron, Tornyospálcán, Fehérgyarmaton, Beregsurányban és Tiszavasváriban is bemutatjuk.


2005. szeptember-október

A Filharmónia koncertsorozatán az északkeleti országrész 25 középiskolájában mutatja be az együttes a "Mit ékem a kincs" című albumot, amelyet Robert Burns verseire írt a Dongó.
Az album dalaira íródott azonos című színdarab szeptembertől rendszeresen látható lesz a Nyíregyházi Főikola Színjátszó Körének előadásában.


2005. május-augusztus

Az együttes koncertjeit többek között Csenger, Tarpa ,Dombrád, Nyíregyháza, Esztergom városaiban lehet látni. Akinek pedig élőben ez nem sikerült figyelje az RTL Klub augusztus 17.-i délelőtti adását ahol a Dongó 5 dalt játszik a Napsugárhívogató című lemezről, és egy riport is elhangzik az aktuális újdonságokról.


2005. január-április

Műsorainkat bemutatjuk Tiszalökön, Nyíregyházán, Debrecenben, Hajdúszoboszlón, Nádudvaron és még sok más helyen. Március 15.-ére új műsorral jelentkezünk a Nyíregyházi Főiskola Színjátszó Körével közösen.
és már készül az új zenés darab, amely Mit nékem a kincs címmel a Dongó Együttes lemezén alapulva Robert Burns életét és korát idďézi meg. Bemutatója májusban várható.


2004. október - december

Sok fellépés várható, többek között Nyíregyházán, Magyon, Kisvárdán Szamossályiban, Záhonyban, Budapesten, Debrecenben, amelyeken a gyermekeknek szóló albumok dalai hallhatók. Természetesen december hónapban a Hópelyhek tánca című lemez dalai élveznek abszolút elsőbbséget.
A koncertek mellett az együttes tagjai szorgalmasan gyakorolnak, hiszen októberben folytatódnak az új CD hangfelvételei is. Erről egyelőr annyit árulunk el, hogy hangulatában a Hazát féltő című album folytatásának tekinthető.


2004. augusztus - szeptember

A júliusi nyári szünet után augusztusban és szeptemberben az együttes látható lesz többek között Jándon, a nyíregyházi Jósavárosi Napokon, a Vidor Fesztiválon és a Múzeumfaluban. Az Örökség Színtársulattal közös augusztus 20-i ünnepi műsorral Nyíregyházán a Kossuth téren, Nagykállóban és Nagyhalászon szerepel a Dongó.


2004. június

A Dongó Együttes új, önálló, ötödik albuma már az üzletekben! Letölthető dalok és a lemez online megrendelése a LEMEZEINK oldalon.


2004. április-május

A Kölcsey TV Víg-Keend című műsorban zenés interjú keretében hallható lesz az új lemez 4 dala. (Végre, hosszas álmatlan éjszakák után befejeztük a lemez keverését is). A nyíregyházi TV-ben a május elsejei gyermekkoncertünkből láthatnak részleteket és egy interjú is készült az együttes vezetőjével. A tarpai kurucfesztiválon az Örökség társulattal közös műsorunkat adjuk elő.


2004. január-március

Tiszalökön mutatjuk be a "Míg a versből dal lesz" című új műsorunkat, amelyet március hónapban Nógrád megye iskolásai is láthatnak a Filharmónia szervezésében Balasagyarmaton, Szécsényben, Magyarnándoron, Verőcén stb.


2003. november - december

A Burns album dalainak feléneklését az influenzajárvány utóhatásai miatt részben 2004-re kell halasztani. Mikulás és karácsonyi koncertek többek között Nyíregyházán, Vásárosnaményban, Tunyogmatolcson, Sóstóhegyen.
A Kölcsey TV hétvégi műsorában a Víg-keend-ben zenés interjú hallható az Együttessel, melyben a téli albumról hangzanak el dalok.


2003. október

Elkezdődtek a Dongó Együttes 5.-ik nagylemezének hangfelvételei. Az album dalait Robert Burns skót költő verseire írták az együttes fiú tagjai. A nóták nagyon jó hangulatúak, visszaadják a skót kocsmák hangulatát, de néhány szép lírai dal is lesz rajta.
Az október 23.-i nemzeti ünnepünkön a budapesti Pataki Művelődési Házban szerepel a Dongó Együttes az Örökség társulattal közös ünnepi műsorban. Az ünnepi rendezvényen a Hazát féltő című albumról már ismert dalok hangzanak el.


2003. április-szeptember

Koncertek Nyíregyházán, Mátészalkán, Tiszabercelen, Mezőcsáton, Nagykállóban és még sok más helyen. Az Örökség színtársulattal az Agusztus 20.-i ünnepi műsor bemutatója Mátészalkán, Gávavencsellőn és Fehérgyarmaton.


2003. március

Az 1848-as szabadságharc főbb eseményeit az Örökség színtársulat - melynek egyik alapító tagja a Dongó Együttes - új verses-zenés összeállítással köszönti március 15.-én a nyíregyházi Kossuth téren. A műsorban két Petőfi Sándor megzenésítés is elhangzik, amely előszőr hallható: "A tél halála" és "Ha férfi vagy légy férfi."
A március 1.-i Magyar Nemzet bemutatja az együttes "Hazát féltő" című albumát, amely két nagy nemzeti ünnepünkre, március 15.-re és október 23.-ára íródtak (A LEMEZEINK oldalon olvasható). A cikkíró szerint a lemez legnagyobb érdeme, hogy a versek legmélyebb, sokszor ki sem mondott, csak a sorok között olvasható tartalmára reflektál mind a zene szövege, mind az előadás.


2003. január

A január 14.-i Magyar Nemzetben "A téli ünnepkör zenei világa" című cikk második felében olvashatunk a Hópelyhek tánca albumról (teljes cikk a LEMEZEINK oldalon). A cikkíró kiemeli, hogy a dalokat kidolgozott, hangulatos megformálás és festői hangszerelés jellemzi.


2002. december

Az RTL Klub karácsonyi gyermekműsorában a december 25.-i Kölyökklubban hallható a Dongó, ahol egy hosszabb beszélgetés mellett a "Hópelyhek tánca" albumról is elhangzik Vannai László dala a Boldog, szép Karácsonyt!

A Kölcsey TV rögzítette a Dongó együttes Karácsonyi műsorát a nyíregyházi KEREK ERDŐ óvodában. A jó hangulatú koncert karácsony napján kerül adásba.


2002. november

A Magyar Nemzet november 27-i számában Gyermekversek muzsikával címmel jelent meg Kiss Eszter Veronika ismertetője a Dongó Együttes Napsugárhívogató című lemezéről, amely teljes terjedelemben a LEMEZEINK oldalon olvasható. A kéthasábos cikk író sorai szerint: Bár a lemezborító azt hirdeti, a dalok gyermekeknek szólnak, valójában az idősebbek is ugyanolyan élvezettel hallgathatják. Talán a versválasztás az oka, talán a hangszerelés sokszínűsége, vagy a megzenésítés mélysége, amely kihangsúlyozza a vers mondanivalóját. Mindenesetre a lemez legnagyobb erénye az élő hangzás, amely a stúdiófelvétel ellenére barátságos klubhangulatot áraszt.

Altamira Grafikai Stúdió 2004
www.altamiradesign.hu
Fotók: Beregszászi János
www.beregszaszi.hu
A Dongó zenekar elérhetősége:
Balázsi Gyula:30/9557-414
info@dongoinfo.hu