Műsorajánló
  Műsorainkat ajánljuk
Gyermeknapra / Nyári táborokba / Mikulásra / Karácsonyra

Verses-zenés műsorok nemzeti ünnepeinkre:
Március 15.
Október 23.
Augusztus 20.
Kossuth emlékműsor
Rákóczi (kuruc) emlékműsor
 
  Tematikus műsoraink:  
 

Magyar költők-magyar évszázadok" címmel:
Az elmúlt ezer év történelmi eseményei magyar költők versein keresztül. Az előadás során többek között elhangzanak Petőfi Sándor, Vörösmarty Mihály, Arany János, Eötvös József, Reviczky Gyula, Gazdag Erzsébet költeményei a Dongó Együttes megzenésítésében.

"Napsugárhívogató" címmel:
Ebben a fiatalabb korosztály számára íródott vidám műsorban. a gyerekek megismerkedhetnek a hangszereinkkel és a többségében magyar költők (pld. Nemes Nagy Ágnes, Zelk Zoltán Garai Gábor) által írt megzenésített versekkel.

"Mit nékem a kincs" címmel:
Ebben az összeállításban Robert Burns (a skótok Petőfije) versei hallhatók. A verseken keresztül a költő élettörténete is megelevenedik. Ezt a vidám, szórakoztató programunkat elsősorban a középiskolás korú ifjúság részére ajánljuk.

„Hópelyhek tánca" címmel:
Ez a hangulatos műsor a gyermekek részére készült, amelyben többek között Csukás István, Weöres Sándor, Henrich Heine, Jacques Prevert költeményei szerepelnek. Címének megfelelően a megzenésített versek a téli ünnepeinkről, a téli örömökről szólnak Mikulásra, karácsonyra egyaránt ajánlható.

Zenés irodalomóra:
„Míg a versből dal lesz": A műsorban bemutatjuk, hogyan lesz egy versből dal, hogyan készül a dal hangszerelése, milyen hangszereink vannak, és természetesen elhangzik sok-sok dal magyar és külföldi költők megzenésített verseiből. Ezt a műsorunkat általános iskolák alsó tagozatosainak ajánljuk.

 
Altamira Grafikai Stúdió 2004
www.altamiradesign.hu
Fotók: Beregszászi János
www.beregszaszi.hu
A Dongó zenekar elérhetősége:
Balázsi Gyula:30/9557-414
info@dongoinfo.hu